top of page
  • Forfatters billedeSG Tegnestue

Byggetilladelse pris? Hvad skal byggetilladelsen koste?

Opdateret: 1. dec. 2023

At forstå de økonomiske aspekter af et byggeprojekt er afgørende, før du dykker ind i at skabe dit drømmehjem eller bygge til på din ejendom. En del af disse omkostninger kommer fra byggetilladelser, som er nødvendige for at sikre, at dine planer er i overensstemmelse med lokale love og regulativer. Men hvad kan en byggetilladelse koste? Her er hvad du behøver at vide.


Hvad er en byggetilladelse?


Byggetilladelse pris?

Prisen på en byggetilladelse varierer betydeligt, da den afhænger af en række forskellige faktorer. Generelt kan du forvente en pris på byggetilladelser mellem 5.000 - 30.000. De specifikke omkostninger vil afhænge af:


  1. Type af byggeri: Omkostningerne kan også variere afhængigt af, om du bygger en ny struktur, tilføjer til en eksisterende struktur, eller renoverer indvendigt i en eksisterende bygning.

  2. Ændringer i planerne: Hvis dine planer ændrer sig betydeligt undervejs, kan det være nødvendigt at få dine tilladelser opdateret, hvilket kan medføre ekstra omkostninger.

  3. Statiske beregninger: Hvis din byggetilladelse kræver statiske beregninger, så kan du forvente en højere pris for din byggetilladelse.


Du kan beregne din helt personlige pris, på din byggetilladelse, med vores prisberegner.


 

Prisberegner

Beregn din personlige pris på en byggetilladelse. Prisen afhænger af mange forskellige faktorer og vores prisberegner tager højde for disse.


Klik her


 

Kommunens gebyr

I forbindelse med, at byggeansøgningen skal behandles hos kommunen, så vil kommunen opkræve et gebyr for dette. Dette gebyr er i praksis betaling for den tid og de ressourcer, kommunen bruger på at gennemgå dine byggeplaner, sikre, at de opfylder alle gældende byggelove og regulativer.


Gebyret faktureres efter tidsforbrug og den enkelte timepris svinger fra kommune til kommune. En tommelfingerregel er dog omkring 700 kr. pr. time.


Som udgangspunkt er kommunens gebyr ikke inkluderet ved bestilling af en byggeansøgning. 

Spar penge på din byggetilladelse


Selvom det kan være fristende at springe over trinnet med en byggetilladelse for at spare penge, kan det faktisk ende med at koste dig meget mere i det lange løb. Men der er nogle måder, du kan forsøge at spare på omkostningerne til din byggetilladelse:


  1. Planlæg grundigt: Jo mere detaljeret og præcist din oprindelige plan er, jo mindre sandsynligt er det, at du skal foretage ændringer, der kan føre til ekstra omkostninger.

  2. Udarbejd skitse: En skitse eller tegning af dit endelige projekt kan være nyttigt og tidsbesparende. Du undgår at skulle bruge timer med en rådgiver i forhold til skitsering af projektet, da du allerede har klaret det på forhånd.

  3. Valg af materialer: Valg af materialer: Ved allerede i planlægningsfasen at beslutte hvilke materialer, du vil bruge til dit byggeprojekt, kan du skære ned på tiden brugt med rådgiveren og dermed spare penge


Tøv ikke med at kontakte os, hvis der skulle være spørgsmål til yderligere.


De bedste hilsner,

SG Tegnestue logo
Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page